8 Milyon Çocuk İçin Acil Çağrı Yardım Edin Yoksa Ölecekler

UNİCEF’ten G7 ülkelerine acil çağrı geldi. 8 milyon çocuğun açlıktan ölme riskine karşı karşıya olduğu belirtildi.

8 Milyon Çocuk İçin Acil Çağrı Yardım Edin Yoksa Ölecekler

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın dünyayı gıda krizine sürüklediği görülürken Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) korkutan bir açıklama geldi. Yapılan bu açıklamada 8 milyon çocuğun açlıktan ölmeyle karşı karşıya olduğu belirtildi. UNICEF, çocukların kurtarılması için G7 liderlerinden 1.2 milyar dolarlık yardım paketi talep etti.

15 Ülkede Durum Ciddi

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) 15 ülkede durumun ciddi olduğunu paylaşarak bu ülkeleri paylaştı. Afganistan, Burkina Faso, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Haiti, Kenya, Madagaskar, Mali, Nijer, Nijerya, Somali, Güney Sudan, Sudan ve Yemen'de 5 yaş ve altındaki 8 milyon çocuğun yetersiz beslenmeden dolayı ölme riskiyle karşı karşıya kalmış durumda.

Ölüm Riski Seviyesindeki Çocuk Sayısı Arttı

UNICEF tarafından yapılan açıklamada sene başından beri 260 bin çocuğun daha ölüm riski seviyesine geldiğini ve bunun dakikada bir çocuk anlamına geldiğini belirtildi. Bu sebepten dolayı alınacak tedbirlerin acil olduğu ifade edildi.

15 ülkenin acilen gıda ve ilaç yardımına ihtiyaç duyduğunu ifade eden UNICEF, önümüzdeki günlerde Almanya'da bir araya gelecek olan G7 liderlerine çağrıda bulundu. UNICEF, G7 liderlerinden 1.2 milyar dolarlık bir yardım paketi talep etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /