75 Yıl Hapis Cezası Alan Mafyadan Hakime, “Yapmayın, Pişman Olursunuz…”

20 yıl önce 3 kişinin öldürülmesi olayında parmağı olduğu iddia edilen suç örgütü lideri Hadi Özcan’ın davasında karar verildi. 75 yıl hapis cezası verilen mafya lideri, “Yapmayın pişman olursunuz, ben bu suçu işlemedim” ifadelerini kullandı.

75 Yıl Hapis Cezası Alan Mafyadan Hakime, “Yapmayın, Pişman Olursunuz…”

Olay, 1994 yılında Kocaeli’nde meydana geldi.

Yeraltı dünyasında ismi geçen ve dönemin kara kutularından biri olarak bilinen mafya lideri Hadi Özcan, Nizamettin Keskin, Sürmeli Göçer ve Fehmi Göçer’in öldürülmesi iddiasıyla yargılanıyordu. Yurtdışında olan ve 2020 yılında yakalanan Hadi Özcan’ın duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüldü.

Görülen duruşmaya sanık avukatları , Hadi Özcan ve kasten öldürme suçundan yargılanan Zafer Yanık da katıldı.

Duruşmada söz alan Hadi Özcan, hayatında sadece Reşat Yüksel’i öldürdüğünü Reşat Yüksel’in çocukluk arkadaşı olduğunu, söz konusu maktulleri ve failleri tanımadığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların ifadelerinin ardından Zafer Yanık’a ve Yanık’ı azmettirdiği belirtilen Hadi Özcan’a ayrı ayrı 75’şer yıl hapis cezası verdi.

Cezayı duyan Hadi Özcan ise mahkeme başkanına hitaben, “Yapmayın pişman olursunuz, ben bu suçu işlemedim. Vicdan azabı çekersiniz” şeklinde seslendi.