700 Bin Suriyeli Türkiye Sınırına Geliyor

Suriyeli siviller, İdlib'de yaşanan çatışmalardan dolayı şehri terk etmeyi sürdürüyor.

700 Bin Suriyeli Türkiye Sınırına Geliyor

BM rakamlarına göre 2019 Aralık'tan bu yana evini terk eden 700 bin suriyeli Türkiye sınırına ilerliyor. Esad rejimine bağlı militanlar, bölgede 2012 yılından beri elinde olmayan, ülkenin 4 büyük şehrini birbirine bağlayan önemli bir yolu muhaliflerin elinden almış durumda. İdlib'de yaşanan son gelişmelere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi. Konuya dair bugün açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi: 

İdlib'de devam eden süreci Sayın Putin ile değerlendirdik. Bu değerlendirmede özellikle askerlerimizin, rejim güçleri hatta hatta Rusya'nın vermiş olduğu hasarları ele aldık. Bu konuyla ilgili olarak askerlerimizin Türkiye'de, Dışişleri, Savunma ve istihbaratın da Moskova'da bir araya gelmeleri konusunda Sayın Putin ile mutabakata vardık. En kısa zamanda bu görüşmeleri yapacağız.  Barış Pınarı Harekatı aynı kararlılıkla devam ediyor.

Bu konuda geri adım atma söz konusu değil. Tel Abyad'tan Rasulayn ve zaman zaman Tel Rıfat'a kadar çalışmalar belli bir zeminde yürüyor. Şu anda gündemimizde olan ağırlıklı olarak İdlib. Çünkü İdlib'den Türkiye'ye yönelik bir iltica hareketi var. Bu iltica hareketine de pek müsamaha ile bakmak istemiyoruz. Bunu engellemek için de Suriye topraklarında bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları yaparak da insanları orada iskan etmek istiyoruz