6´LI MASANIN ADAYI BELİRLENİYOR

Bugün yapılacak olan toplantıda 6 ´lı masanın Cumhurbaşkanı adayının belli olması bekleniyor.

6´LI MASANIN ADAYI BELİRLENİYOR

Daha önce 11 kez toplanan, yazı fontu, kenar boşlukları, kullanılacak dil ve kurumsal yapı ile ilgili kararlar alan 6'lı masa bugün 12'nci kez bir araya geliyor.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Mart tarihinde adayın belirleneceğini duyurmuştu. 6'lı masanın aday belirleme toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu kendisini önerecek.

İYİ Parti ise Mansur Yavaş'ın 6'lı masa adayı olarak ilan edilmesini istiyor. DP ve Saadet Partisi, 6'lı masa adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu öneriyor. Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ise çekimser bir tutum sergiliyor.

Peki 6'lı masa adayı kim olacak?

İşte 6'lı masa toplantısı öncesi son gelişmeler ve 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayına dair kulislerde konuşulanlar...

Erdoğan, "Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır" diyerek seçim tarihini duyurmuştu. Seçimlere 2,5 ay kaldı. 6'lı masa toplantısı kuruluşundan itibaren tam 11 kez gerçekleşti. 1

1 toplantının hiçbirinde Cumhurbaşkanı adayı konuşulmadı. Son toplantıda Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği hususu üzerinde duruldu. Diğer toplantılarda ise 6'lı masanın yapacağı açıklamalarda kullanılacak yazı fontu, kenar boşlukları, kurumsal dil gibi konular ele alındı. 6'lı masanın 12'nci toplantısında sıra nihayet aday belirlemeye geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerini birçok kez 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediğini dile getirdi. Akşener, iki belediye başkanından birinin aday gösterilmesi durumunda açıktan destek vereceklerini bildirdi. Kılıçdaroğlu ve A Takımı, CHP'li başkanların görevlerine devam etmesi gerektiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu, bu konuda ısrar eden Akşener'e, "İç işlerimize karışma' diyerek rest çekmişti.

Daha önce temkinli söylemlerde bulunan Yavaş'ın, 6'lı masa toplantısına kısa bir süre kala yaptığı açıklama ise 'yeşil ışık' olarak yorumlandı. Yavaş, “Yavaş adaylık soruna “Kabul edebilirim” şeklinde yanıt vermişti.