64 gün sonra acı haber! Akıntıya kapılan hemşirenin cesedi bulundu

Siirt'te akıntıya kapılan arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılan ve kaybolan hemşire Eyüp Güneş'in cesedine 64 gün sonra ulaşıldı.

64 gün sonra acı haber! Akıntıya kapılan hemşirenin cesedi bulundu

Pervari Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşire Halime Timurtaş, akıntıya kapılarak yaşamını yitirmiş, hemşire Eyüp Güneş ise arkadaşını kurtarmak için suya atlamış ve çayda kaybolmuştu.Çaya düşen arkadaşını kurtarmak için akıntıya kapılan ve kaybolan hemşire Eyüp Güneş Müküs Çayı'na düştüğü yerin yaklaşık 1500 metre ilerisinde bulunan Karervaz Şelalesi mevkisinde bulundu.64 gün sonra bulunan ceset otopsi için Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

64 gün sonra ulaşıldı

Acı haber AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun tarafından verildi. Akkoyun 64 gün sonra bulunan cesedin teşhis edildiğini ve cenaze işlemlerin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edileceğinin aktardı.


30 Kilometrelik alan tarandı

11 Haziran’da gerçekleşen olayda arkadaşını kurtarmak için suya girerek akıntıya kapılan hemşire Eyüp Güneş’e ulaşılması için ekipler Müküs Köprüsü'nden Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali bölgesine kadar yaklaşık 30 kilometrelik mesafede çalışma yürüttü.
Arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda ekip katılırken gerçekleşen çalışmalara Diyarbakır, Adana, Van ve Hakkari İl Jandarma komutanlıklarına bağlı timler, Van, Elazığ ve Bitlis İl Emniyet müdürlüklerine ait su altı arama ve kurtarma ekipleri, Batman ve Van'dan AFAD ekipleri, Siirt'ten de jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri ile güvenlik korucuları görev alırken, rafting botları ve iş makinesi de arama çalışmalarında kullanıldı.