6 Kız Öğrencisine İstismarda Bulunan Müdür Yeniden Yargılanacak

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel içerikli film izlettiği ve çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen okul müdürüne verilen 82 yıl 6 ay hapis cezasını, ilk derece mahkemenin gerekçeli kararında eksiklik bulunduğunu belirterek bozdu.

6 Kız Öğrencisine İstismarda Bulunan Müdür Yeniden Yargılanacak

Daire, karada, mahkeme kararlarının Yargıtay denetimine olanak verecek biçimde, açık ve gerekçeli olmasının zounlu olduğunu, deliller ile sonuçlar arasında bağ kurularak ulaşılan kanaatin kararlarda belirtilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk derece mahkemesince kurulan hükümde bu hususların bulunmadığının altını çizen Daire, kararı oy birliğiyle bozdu. İzmir Menderes'te 17 Mayıs 2014'te Jandarmaya telefonla ulaşan bir kişi, öğretmenlik ve vekil müdürlük yapan A.Ş. isimli şahsın 6 kız öğrencisine cinsel içerikli film izlettiği ve çocuklara karşı cinsel istismarda bulunduğunu ihbar etmişti. Başlatılan soruşturmanın ardından çocukların psikolog eşliğinde ifadeleri alınmış , ilçede 20 yıldır öğretmenlik yapan şahıs suçlamaları reddetmişti.

Tutuklanan şahıs hakkında 102 yıl hapis istemiyle dava açılmış, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi sanığa 82 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.