53 Milyon Kişinin Bilgilerine Ulaşmışlar

Kars merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalanan kargo çetesinin 570 vatandaşın e-Devlet giriş bilgileri ile 53 milyon 700 bin vatandaşa ait kimlik ve adres bilgilerine ulaştığı ortaya çıktı.

53 Milyon Kişinin Bilgilerine Ulaşmışlar

Kargo dolandırıcılığı ile ilgili yürütülen çalışmada Kars Merkezli 4 ilde yapılan operasyonla 53 milyon vatandaşın bilgilerine ulaşıldığı tespit edildi. Kars Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kars merkezli 4 ilde düzenlediği operasyonda 2’si kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin bilgisayarlarında yapılan incelemede 53 milyon 700 bin vatandaşın kimlik bilgisi ile 570 kişinin e-Devlet şifresine ulaşıldı.

Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç'ın bizzat yönettiği operasyonun detayları da ortaya çıkmaya başladı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 4 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu önceki gün Kars, İzmir, İstanbul ve Mersin'de eşzamanlı olarak şafak vaktinde düzenlediği operasyonla çökerttiği ‘kargo çetesi'nin binlerce insanın kimlik bilgilerine ulaştığı ortaya çıktı.

Şüpheliler, internet üzerinden değerli elektronik aletler, cep telefonu, ekran kartı ve laptop ilanı verdikleri belirlendi. Kendileriyle iletişime geçip ürünü satın alan kişilerin adına sahte kimlik düzenleyen şüphelilerin, kargo ulaşmadan ürünü kargo şirketinden geri aldıkları tespit edildi. 

Yapılan incelemeler sonucunda 570 vatandaşın e-Devlet giriş bilgileriyle 53 milyon 700 bin vatandaşın kimlik ve adres bilgilerine ulaşıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 92 bin 745 TL ve bin dolar, 440 banka ve kredi kartı, 110 sim kartı, 29 cep telefonu, 14 laptop, 9 flash bellek, 4 fişek, 3 sahte kimlik ve 8,10 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan M.Y., İ.Ş., T.K., İ.Ş., A.B.E., M.F.B.Ç., F.N., Ö.C., B.K.,M.Y., G.K., M.B.Ç., H.İ.K., M.Ç., Ş.A., M.F.S. ve M.F.S., Digor adliyesine sevk edilirken bu kişilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /