5250 TL Kira Yardımı Kararı!

Kira yardımı için bekleyenlerin umudu, aylık 5.250 TL tutarındaki destekle büyüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un duyurusuyla birlikte, kiralarını ödeyemeyen binlerce kişi için sevindirici bir haber geldi.

5250 TL Kira Yardımı Kararı!

Kira ödemeleriyle zorluk yaşayan vatandaşlar için önemli bir duyuru yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL tutarında kira yardımı sağlanacağını duyurdu. Binlerce kişinin sevinçle karşıladığı kira yardımı haberi, detaylarıyla birlikte kamuoyuyla paylaşıldı. Bakan Kurum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Bütün başvurular titizlikle incelenecek ve yoğunluklu olduğu bölgelerde dönüşüm süreci hızla başlayacak."

İstanbul'da yürütülen "Yarısı Bizden" kampanyası için başvuruların sona erdiği ifade edilirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da bu konuda bir açıklama yaptı. Ayrıca, kampanya kapsamında 1.019.471 bağımsız birim için 269.670 başvurunun alındığı ve 118 bin konutta projelendirme çalışmalarının başladığı belirtildi.

5.250 TL Kira Yardımı Sağlanacak

Başvuruların titizlikle inceleneceği ve yoğunluklu olduğu bölgelerde dönüşüm sürecinin hızla başlayacağı vurgulanarak, bu çerçevede vatandaşlara 10.500 TL taşınma yardımı ve aylık 5.250 TL kira desteği sağlanacağı aktarıldı. Başvuruların yapıldığı ilçelerin Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Üsküdar ve Fatih olarak belirlendiği, en az başvurunun ise Adalar, Şile, Çatalca, Başakşehir ve Beykoz ilçelerinde gerçekleştiği ifade edildi.

Bakan Kurum, İstanbul'u her türlü afete karşı daha dirençli hale getirmek için sürekli çalışacaklarını belirtti. Bu kampanya ile İstanbullular için umutlu bir dönemin başladığı vurgulandı.