5 Yıl Önce Sürüden Ayrılan Koyun Geri Döndü: Üzerinden 35 Kilo Yün Çıktı

5 sene önce sürüden kaçıp ormana giden koyun bulundu ve üzerinden 35 kilogram yün çıktı.

5 Yıl Önce Sürüden Ayrılan Koyun Geri Döndü: Üzerinden 35 Kilo Yün Çıktı

5 yıl önce sürüden ayrılan koyun tıraş edildi ve 35 kilogram yün çıktı.

Avustralya 'da meydana gelen olayda bir koyun, bundan 5 yıl önce sürüdden ayrıldı ve ormanda yaşamaya başladı. Sürüden kaçan koyun, 5 yılın sonunda bulundu ve yünle kaplanmış şekilde olduğu görüldü. 

KIRKILDI: 35 KİLO YÜN ÇIKTI

Yünler arasınd sadece kafası görünen koyun ormanlık alanda bulundu ve çiftliğe getirildi. Artık görmesini de engelleyecek uzunluğa ulaşan yünleri burada tıraş edildi. Tıraş sonrası tartılan yün 35 kilogram geldi. Konu ile ilgili yapılan paylaşımda şunlar söylendi:

"Bu kadar yünün altında onun canlı olduğunu gördüğümüzde çok sevindik. Tüylerini kesmek gerçekten zor bir işti. Üzerinden sayısız böcek, ot ve çeşitli çöpler çıktı. Yünlerinin fazlalığı nedeniyle derisinde çizikler oluşmuş ve midesinde ülser meydana gelmiş. Ancak, endişelenecek bir durumu yok ve iyileşiyor. Hala sağlıklı olduğu için şanslıyız"

Barınak yetkililerinden Kyle Behrend ise yaptığı açıklamada, "Koyunların yününün yılda en az 1 kez kırpılması gerekiyor. Aksi takdirde bu örnekte olduğu gibi yünler uzadıkça uzuyor" ifadelerini kullandı.