5 Yaşındaki Çocuk Göz Ameliyatı için Gittiği Hastanede Komalık Oldu

İzmir'in Torbalı ilçesinde göz ameliyatı için hastaneye giden 5 yaşındaki Ege'ye , iddialara göre aneztezi esnasında oksijen yerine azot verildi.

5 Yaşındaki Çocuk Göz Ameliyatı için Gittiği Hastanede Komalık Oldu

Talihsiz yavrunun yaşam savaşı verdiği, İzmir İL Sağlık Müdürlüğü'nün konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı bildirildi. İzmir'in Torbalı ilçesinde göz ameliyatı olmak için hastaneye giden 5 yaşındaki Ege'ye iddialara göre aneztezi esnasında oksijen yerine azot verildi.Çocuğun durumu kısa sürede ağırlaştı. Kalbi duran talihsiz yavrunun, daha sonra yeniden hayata döndürüldüğü, apar topar İzmir Ege Üniversitesi Fakültesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Ege'nin burada yoğun bakım ünitesinde ölüm kalım savaşı verdiği bildirildi. Ege'nin annesi İpek Yeşilçam, konuyla ilgili basın mensuplarına, "Çocuğumu hastaneye getirdik. Ameliyat öncesi yanlış giden bir durum oldu, çocuğum fenalaştı. Daha sonra apar topar İzmir'e sevk edildi. Ortada bir ihmal var. Bu işin peşini asla ve asla bırakmayacağım. Sorumlular bulunup adalet karşısında hesap versinler. Çocuğum şu an yoğun bakımda acı çekiyor. Herkesin duasını bekliyorum" açıklamasını yaptı. İhmal iddialarıyla ilgili Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Topçu, "Çocuğumuzun sağlığına kavuşması için tedavi sürüyor. Yakından takip ediyoruz. Bu konuda aileyi de bilgilendiriyoruz. Çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Adli makamlara durumu ilettik. Bir ihmal veya kusuru olan firma çalışanı ya da bizim çalışanımız varsa gereği yapılacaktır. Bütün imkanlarımızla çocuğumuzun yanında olacağız" dedi. Olayla ilgili İzmir İl Sağlık Müdürlüğü geniş çaplı soruşturma başlattı.