5 Ayda 25 Polis İntiharı 3 Bin 109 Polis İstifa Konusu Mecliste

Son dönemlerde polis intiharlarının artması konunun meclise taşınmasına neden oldu. Bununla beraber son 10 yılda 3 bin 109 polis istifa ettiği bilgileri meclise sunuldu.

5 Ayda 25 Polis İntiharı 3 Bin 109 Polis İstifa Konusu Mecliste

Muhalefet tarafından açıklanan veriler doğrultusunda 2022 yılının ilk beş ayında yaşanan 25 polis intiharı ve son 10 yılda yaşanan günlük ortalama bir istifa ile 3 bin 109 polisin istifası konusu meclise geldi.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, Meclis’te polis intiharlarını gündeme getirdi. TBMM Genel Kurulu’nda "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin dünkü görüşmeleri sırasında söz alan Filiz, şunları söyledi;

Günde Bir Polis İntihar Ediyor

"Resmî kaynaklara göre, son on yılda istifa eden polis sayısı 3 bin 109 yani neredeyse her gün 1 polisimiz istifa etmiştir. Ayrıca, 2021 yılında 109, 2022 yılının ilk beş ayında ise 25 polisimiz intihar etmiştir. Son olarak geçen hafta, Şırnak'ta görev yapan Özel Harekât Polisi Alparslan Soylu kendisine ağır hakaretler ve küfürler ederek mobbing yapan polis müdürlerinin ismini vererek intihar etti. Notundaki 'Yaratan Rabb'imiz intihar eden beni ve cümlesini affetsin, dua edin. Ben aç susuz yaşarım ama onuruma, şerefime yapılan aşağılamayla yaşayamam' ifadeleri üzerinde ciddiyetle durulmalıdır. Kaybettiğimiz tüm polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve polis teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.

Konuyu siyasetin dışında değerlendiriyor, ilgililerin gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyor, Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /