4 Bilezikle Başladı Şimdi Milyonluk Serveti Var

Antalya’da 4 bileziğini satıp bir inek alan Fatma Öncel şimdi 5 milyonluk servete sahip bir iş kadını oldu.

4 Bilezikle Başladı Şimdi Milyonluk Serveti Var

Bundan 15 yıl önce düğününden kalan dört bileziğini 2.500 liraya satan Fatma Öncel, 2.400 liraya bir inek 100 liraya da yem satın aldı.

Evde canı sıkılan Öncel hem bir işle uğraşmak hem de aile bütçesine katkıda bulunmak için böyle bir fikirle polis olan kocasına konuyu açtı. Eşinden de destek göre Fatma Öncel düğününden kalan dört bileziğini satıp inek ve yem aldı.

3 çocuk sahibi Fatma Öncel 4 bileziğini o dönem 2 bin 500 liraya satıp 2 bin 400 liraya inek, 100 liraya da hayvanını besleyecek yem aldı. Başlarda aldığı ineğin sütünü satarak para kazanan Öncel daha sonra eşinin de desteğiyle işlerini büyüttü.

İneklerini beslemek için bir de tarla kiralayan Öncel, buraya ektiği mısırla hayvanlarını beslemeye başladı. Bununla kalmayan önce tarlasında tavuk ve keçide beslemeye başladı. Azimli kadın, 15 senede 170 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvana sahip oldu. Öncel şimdi 20 dönümlük arazide kurulu 5 milyonluk servetin sahibi oldu.

‘’Sağlığım el verinceye kadar yapacağım’’

Yaptığı işten bahseden Öncel, 350’ye yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvanının olduğunu belirterek “Şu an hayvan fiyatları yükseldi ve satacak olursam 5 milyon liraya yakın para ediyor. Birisi için 10 milyon lira verseler yine de bu işi bırakmam. Sağlığım el verinceye kadar bu işi yapacağım” dedi.

Kurban Bayramında hayvan fiyatlarının bu yıl yükseldiğine dikkat çeken Öncel yine de hayvanlarını satmayacağını belirterek “Ama yine de satış yapıyorum. Küçükbaşlardan adaklık veriyorum, sütten ve yumurtadan kazanıyorum. Şu an sadece sütten kazanıyorum. Günde 700-800 kilo süt çıkıyor. Perakende satış yapıyorum. Sütün kilosunu 10 liradan veriyorum” ifadelerini kullandı.

İşte Öncel’in Açıklamalarından Satır Başları

“Benim saatim yok. Sabah 5’te işçilerle birlikte kalkıyorum. Onlar akşam evlerine gidiyor, ben gece saatlerine kadar çalışıyorum. Gece 2-3’te hayvanların doğumuna bile kalktığım oluyor. Zorda kalmadığım sürece buzağıları kendim doğurtuyorum.

Çocuklarımdan daha fazla bunlarla ilgileniyorum. Bütün günümü onlarla geçiriyorum. Kıskanıyorlar ama onlar da hayvancılığı seviyor. Hayvancılığa değer verilsin, tarım bitmesin. Hayvancılığı bırakmasınlar.

Eşi de Destek Oldu

Eşinin işleri bu boyuta kadar getirebileceğine inanamadığını belirten Saadettin Öncel ise, , “Daha önce polis memuruydum, şu an emekliyim. Doğudan buraya tayinimiz çıktığında eşimin canı çok sıkılıyordu. Çalışmak istediğini söyledi. ‘İnek alayım’ dedi, önce gülüp geçtim.

Sonra sermaye için bilezikleri sattı. Kendine buzağı olan bir inek aldı. İlk başlarda küçümseniyordu ama kar ettikçe inek sayısını arttırmaya başladı. Ben de maaşım ve zamanımla destek vermeye başladım. Böyle olacağını önceden söyleseler inanmazdım. Hayaldi gerçek oldu" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /