300 Lira için İşçisini Öldürmüştü! Mahkemede Bakın Ne Söyledi!

Bursa'da işçisinin 300 TL alacağını vermeyip, bıçakla öldüren katil zanlısı hakim karşısına çıktı. Geçtiğimiz haftalarda Bursa'da meydana gelen olay sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşmüştü.

300 Lira için İşçisini Öldürmüştü! Mahkemede Bakın Ne Söyledi!

Ailesini Azerbaycan'da bırakarak Türkiye'ye gelen 27 yaşındaki Ahıska Türk'ü Süleyman Nüferov, Süleyman Kabiz isimli bir vatandaşın yanında inşaatta çalışmaya başladı.

Burada ücretini alamayan genç daha sonra işten ayrıldı. Eski patronu tarafından ödenmesi gereken 300 TL sürekli ertelenince Nüferov, eski patronunun çalıştığı iş yerine giderek parasını istedi. Burada Kabiz ile Nüferov arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyünce, Kabiz isimli şahıs eski işçisini bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan 27 yaşındaki genç burada gerçekleştirilen tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan Kabiz, bugün mahkemeye çıktı.

BANA SANDALYE İLE VURDU, BIÇAK ÇEKMİŞİM, SAPLADIĞIMI HATIRLAMIYORUM

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesinde savunmasını yapan Kabiz, "Süleyman’a 300 lira civarında para vermem gerekiyordu. Parasını istemek için yanıma geldi. Ben ona parasını vereceğimi söyledim. Bana senden o parayı fazlasıyla alacağım diyince ben de sinirlenip ona kimse benden fazla para alamaz dedim. Bunun üzerine tartışma büyüdü. Süleyman ve diğer işçiler bana küfür etti. Ben işçilere bir tek Süleyman’ın alacağı var o konuşabilir sizin konuşma hakkınız yok dedim. Tartışma devam ederken Süleyman bana sandalye ile vurdu. Ben de kendimi korumak istedim. Bıçak çekmişim, ben Süleyman’a bıçak sapladığımı hatırlamıyorum. Bıçağı sapladıktan sonra Süleyman ve arkadaşları kaçmış. Bir inşaat işçisi bana Süleyman’ın yolda düştüğünü söyledi. Ben de bir araba bulup hastaneye götürelim dedim. Sonra hayatını kaybetti, öldürmek istememiştim" dedi. Duruşmada dinlenen bir şahit ise, Nüferov'un parasını istemek için geldiği sırada sanığın cebinde para olmasına rağmen Nüferov'a ücretini ödemediğini öne sürdü. Duruşma eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelenirken, şahsın tutukluluğunun devamına karar verildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA