3 Üniversite Bitirdi Şimdi Çobanlık Yapıyor

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde çobanlık yapan Hakan Beyaz adlı genç, 3 üniversite bitirmesine rağmen çobanlık yapıyor.

3 Üniversite Bitirdi Şimdi Çobanlık Yapıyor

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran genç çoban Hakan Beyaz, 3 üniversite bitirmesine rağmen çobanlık yapmak zorunda kaldı. 2 fakülte ve 1 yüksekokul bitiren Beyaz, tepkisini dile getirdi.

2 Fakilte 1 Yüksekokul Bitirdi

Çıldır’a bağlı Gölbelen Köyü'nde üniversite mezunu olan Hakan Beyaz, Gazeteci Suat İncedere'nin mikrofonuna konuştu. Beyaz, "2 fakülte, 1 yüksekokul bitirdim. Ama çobanlık yapıyorum, bundan utandığım için değil. Hakkımız yeniyor, kim yiyorsa helal etmiyorum" dedi.

‘’Çoban Olmak İçin Okumaya Gerek Yok’’

25 yıl boyunca eğitim hayatına devam ettiğini, ancak okuldan sonra iş bulamadığı için çobanlık mesleğini yapmak durumunda kaldığını belirten Beyaz, "Ama ülkedeki adaletsizlik yüzünden çobanlık yapıyoruz. Tabii ki de kimseye muhtaç değiliz, yaptığımız işten de gurur duyuyoruz. Ancak çoban olabilmek için bizim bu devlette 25 yıl okumaya ya da emek etmemize gerek yoktu. Buradan şunu söylemek istiyorum, dönem öyle bir dönem olmuş ki akıllı ve zeki insanlar cefa çekerken, cahil insanlar sefa sürüyor. Şunu da söyleyeyim içimde kalmasın, bizim hakkımızı kim nerede yiyorsa haram olsun" dedi.

‘’Ankara’da Dayısı Olanlar Kazandı’’

Bulunduğu ilçedeki hastane için personel alım ilanı yapıldığını, ancak bu alımlarda ilçeden kimsenin işe yerleşemediğini belirten Beyaz konuşmasının devamında şu sözleri kullandı: "Kafkas Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Veteriner Teknikerliği, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdim... Benim gibi böyle 250 arkadaşımız var. Bazıları danaya gidiyor, bazıları çobanlık yapıyor. Bizim hakkımızı kim yiyor. Çıldır'dan en az 200 kişi vasıflı olarak hastaneye başvurdu ancak Çıldır'da kimse kazanamadı.

Ankara'dan dayısı olanlar kazandı, bu iş böyle yani. Bir aileden en az 3 kişi aynı kurumda çalışıyor, aynı soyadı taşıyor. Çıldır'da herkesin soyadı aynı mı? Bunları denetleyenler niye dikkat etmiyor? Çobanlık yapıyorum ama bunun için okumaya gerek yok. 25 yıl boyunca aç bile okula gittiğim zamanlar oldu. Çok umutsuzuz, daha ne diyeyim."