3 Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında 3 Belediye Başkanının açığa alındığı bildirildi. İşte açığa alınan Belediye Başkanları.

3 Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı

Son dakika açıklaması İçişleri Bakanlığından geldi. Alınan son dakika bilgilerine göre İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 3 Belediye Başkanı hakkında açığa alınmaları kararı alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmada Adana’nın Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan İlçesi Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan hakkında açığa alınmaları kararı verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 3 Belediye Başkanının görülen lüzum üzerine açığa alındığı belirtildi.

2 İsim Ak Parti’den İhraç Edilmişti

Açığa alınan Belediye Başkanlarından Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, daha önce AK Parti’den ihraç edilmişti.

Alemdar Öztürk Hakkındaki İddialar

AK Parti’den Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Alemdar Öztürk, Başkan seçildikten sonra eşi Hatice Kübra Öztürk’ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine Betsmove getirmiş ve yaptığı bu hamle ile hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Ocak ayında ’Eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek’ suçlaması ile partiden ihraç edildi.

Ali Osman Yıldız Hakkındaki İddialar

Açığa alınan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve belediye bilgi işleminde görevli Hakan K. İsimli kişi hakkında daha önce dava açılmıştı. MHP’den Belediye Başkanı seçilen, ancak istifa edip AK Parti’ye geçen Yıldız, kum ocağında bulunan kumları değerinden çok aşağıda vermek, ihalelerde elden para almak, ihalelere fesat karıştırmak, mal bildiriminde bulunmamak, rüşvet almak, irtikap, zimmet, görev esnasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma suçlamaları ile hakkında açılan dava devam etmektedir.

Kamubulteni.com  | Ankara