'3 Aylık Kediye Tecavüz' Davasında Karar Verildi!

İstanbul Eyüpsultan'da 4 ay önce 3 aylık yavru kediye tecavüz ederek katlettiği öne sürülen sanık Bilal Ç'ye 3 yıl hapis cezası verildi.

'3 Aylık Kediye Tecavüz' Davasında Karar Verildi!

Mahkeme sanığa, 'iyi hal' indirimi uygulamazken , sanığın tahliyesi kararlaştırıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık SEGBİS vasıtasıyla katıldı.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Hayvanlara Adalet Derneği, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği ile çok sayıda vatandaşın katıldığı davada tanık olarak dinlenen isimlerden Tanju Anlaş, "Kedinin makatının zorlandığını ve büyük bir açıklık olduğunu gördüm. Bir yabancı cisim sokulduğunu gözlemledim.

Dokular zarar görmüştü. Hayvan ciddi anlamda çok fazla korkmuştu" dedi. Söz alan avukatlar sanığın en üst hadden cezalandırılmasını isterken, tutuklu sanık, olay günü alkollü olduğunu belirterek, "Öyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Öyle bir şey yaptıysam pişmanım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Öyle birşey yaptıysam ölmeye de razıyım. Pişmanım" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık şahsın Haksız yere sahipli hayvanı öldürme işe yaramayacak hale getirme" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, sanığın iyi hal indirimi almamasına ayrıca tahliyesine karar verdi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA