29 Mayıs'ta Memurlara İdari İzin Verilecek mi?

28 Mayıs'ta Türkiye ikinci tur seçimler için sandığa gidecek. Bu süreç okullarda gerçekleşeceği için 29 Mayıs'ta okullar tatil. Peki, bu tatil memurlar ve özel sektör çalışanları için de geçerli mi?

29 Mayıs'ta Memurlara İdari İzin Verilecek mi?

2. tur seçimlerden sonra 29 Mayıs'ta iş yerleri ve özel sektör tatil olacak mı sorusu, binlerce vatandaşın gündemindeki konu olmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yapmış olduğu açıklama sonrası 29 Mayıs'ta seçimin ertesi günü iş yerleri ve özel sektör tatil olacak mı sorusu gündemde yer aldı.

29 Mayıs kimlere tatil? Memurlar tatil yapacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 29 Mayıs Pazartesi günü okulların 1 günlüğüne tatil olacağını söylemişti. Akabinde özel sektör ve iş yerleri için de bu soru merak konusu oldu.

29 Mayıs Pazartesi günü, iş yerleri ve özel sektör için tatil olmayacak. Ancak okullarla bağlantılı çalışan kantinler, okul servisleri gibi iş alanlarında okulların kapalı olması dolayısıyla faaliyet gösterilmeyecek.

İdari izin nedir?

İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.