27 Mayıs Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

Son Dakika... 27 Mayıs Koronavirüs Güncel Tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yayımlandı.

27 Mayıs Koronavirüs Güncel Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne ait koronavirüs güncel verilerini paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

27 MAYIS KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarında şu ifadeler görüldü:

DÜNKÜ TABLO (26 MAYIS) NASILDI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Mayıs koronavirüs tablosunu paylaştıktan sonra, "iYİLEŞEN HASTA SAYISINDA, bugün önemli bir artış var. Yoğun bakım ve Entübe hasta sayısında ise azalma devam ediyor. Elde edilen başarı, 83 milyonun gösterdiği uyumun sonucu. Yeni hayat tarzımız: KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT, hep birlikte tedbir." ifadelerini kullanmıştı. Dün , koronavirüs nedeniyle 28 kişi hayatını kaybetmiş, 948 yeni vaka tespit edilmiş, 1492 kişi ise koronavirüsü yenerek iyileşmişti. Dünkü rakamların ardından ülkemizdeki toplam can kaybı 4 bin 397'e ulaşmıştı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KONUSUNDA HATIRLATMA

Bugün sona eren sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili sosyal medya hesabından hatırlatmalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "GENÇ ARKADAŞLARIM, sokağa çıkma kısıtı bu gece kalktı. Maalesef bu uygulama siz 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum. ÇOK SEVGİLER." çağrısında bulunmuştu.

DÜNYADA TOPLAM CAN KAYBI VE VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

2019 yılının Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs dünyada ölüm saçmayı sürdürüyor. Dünya genelinde toplam kovid-19 vaka sayısı 5 milyon 736 bin 278'e yükselirken, şimdiye kadar kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı küresel çapta 354 bin 382'ye ulaşmış durumda. Yeni tip koronavirüs teşhisi konduktan sonra iyileşenlerin sayısı 2 milyon 467 bin 562 oldu.