24. Dönem POMEM İlanı Gecikiyor-İşte Beklenen İlan Tarihi

Polis Akademisi yeni dönem POMEM polis alımı duyurusu gecikiyor. 24. dönem POMEM duyurusu bekleyen adaylar, ilan için biraz daha bekleyecek. İşte detaylar.

24. Dönem POMEM İlanı Gecikiyor-İşte Beklenen İlan Tarihi

10 bin yeni polis alımında ilan tarihi daha da gecikiyor.

Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin polis alımı için süreci devam ettiriyor. 23. dönem POMEM kapsamında kadın erkek, lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından 10 bin polis alımı için başvurular alındı. Başvuruların alınmasının ardından sonuçlar açıklandı ve adaylar Aralık ayının ilk günlerinde spor mülakatına alındı.

Spor ile ön sağlık aşamalarının sona ermesinin ardından adaylar, sözlü mülakat tarihlerinin açıklanmasını beklemeye başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanması beklenen POMEM sözlü mülakat yer ve tarihleri hala belli olmadı. 28 Aralık 2018 günü de sözlü mülakat yer ile tarihlerinin açıklanmaması, yeni POMEM alımı tarihini de olumsuz şekilde etkileyecek. 

POMEM mülakatlar yer ile tarihleri yarın açıklanırsa adaylar Ocak ayının 3 'ünden itibaren mülakata alınır. Ancak yarın açıklanmaması durumunda adaylar en yakın tarihle Ocak ayının ikinci haftası sözlü mülakata alınacak. Bu da yeni polis alımı sürecini olumsuz şekilde etkileyecek.

YENİ POMEM DUYURUSU NE ZAMAN GELECEK?

23. dönem POMEM 10 bin polis alımının hemen ardından 24. dönem POMEM polis alımı duyurusu gelecek. 21, 22 ve 23. dönem POMEM ilan tarihlerine baktığımızda, 20. dönem POMEM'ler eğitime başladığında 21. dönem duyurusu, 21. dönemler eğitime başladığında 22. dönem POMEM duyurusu gelmişti. 24. dönem POMEM duyurusu ise 23. dönem POMEM'lerin eğitime başlamasının ardından gelecek.

Ancak hala 23. dönem POMEM sözlü mülakat tarihleri açıklanmadı. Mülakatların Ocak ayının ilk haftalarına yapılması durumunda bile ancak sonuçlar Şubat ayında gelir ve adaylar Şubat sonu ya da Mart başı gibi eğitime başlayacak ve 24. dönem POMEM Mart'ta gelecek. 

23. dönem POMEM sözlü mülakatları ne kadar erken yapılırsa ve sonuçları ne kadar erken açıklanırsa 24. dönem POMEM o kadar erken gelir.

AKADEMİ 'NİN SIRTINA EK YÜK

Geçtiğimiz yıl yapılan bekçi alımı, İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şubeleri tarafından gerçekleştirilmişti. Ancak bu yılki alımlar Polis Akademisi tarafından yapıldı. Tüm seçim aşamaları da Akademi 'nin koordinesinde yapıldı. Bu da polis alımlarında sürecin sarkmasına neden oldu. 

YENİ POMEM DUYURUSU GELDİĞİ ANDA KAMUBULTENİ.COM 'DA OLACAK.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN