2023 Yılının İlk Bakanlar Kurulu Toplantısı Başladı Masada Hangi Konular Var

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 2023 yılının ilk toplantısı başladı. Masada, gündemin önemli konuları var.

2023 Yılının İlk Bakanlar Kurulu Toplantısı Başladı Masada Hangi Konular Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saatler 16.45’i gösterdiğinde başladı.

İşte Masadaki Önemli Konular

EYY'liler bekliyor

EYT yasası ne zaman meclise gelecek? EYT'den emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaş ilk maaşlarını ne zaman alacak? Bu ve bunun gibi birçok kritik sorunun cevabı yapılacak olan kabine toplantısından sonra belli olacak.

3600 ek gösterge yasası

Kabinenin gündemine alacağı bir diğer önemli konu ise, milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge yasası olacak. Daha önceden yasasının yürürlüğe giriş tarihi 15 Ocak 2023 olarak açıklanmıştı. Yürürlüğe girmesiyle birlikte memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında ve emeklilik tazminatlarında değişikliğe gidilecek. Detayların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanması bekleniyor.

Sözleşmeli Personele Kadro

Geçtiğimiz günlerde yapılan Sözleşmelilere Kadro Şöleni sonrası bu konunun da Kabinenin ana gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

Seçim Ne Zaman Olacak?

Kabine Toplantısında gündeme gelmesi muhtemel bir diğer konu da seçim tarihi olarak öne çıkıyor. 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin; nisan ya da mayıs ayına alınması gündemde. Erdoğan da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada seçim tarihleriyle ilgili her konunun gündemlerinde olduğunu açıklamıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /