2019 Yılı Asgari Ücret için Milyonların Heyecanlı Bekleyişi Sürüyor

Milyonlarca çalışan ve işvereni doğrudan ilgilendiren asgari ücret tespit komisyonu 2018 yılının son ayında toplanacak. 2019 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için hükümet, işveren ve işçi kesiminin temsilcilerini bir masada toplayacak komisyonun daha erken toplanmasına yönelik ilk teklif Türk İş'ten gelmişti.

2019 Yılı Asgari Ücret için Milyonların Heyecanlı Bekleyişi Sürüyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2019 yılı asgari ücretinin en az 2 bin TL olmasını beklediklerini, ayrıca çalışan kesime enflasyon konusunda yardımcı olunması ve enflasyon farkının da ücretlere yansıtılması gerektiğini söylemişti.

Enflasyon farkıyla birlikte 2 bin 500 TL'den masaya oturmak istediklerini söyleyen Atalay, asgari ücret tespit komisyonunun da Aralık ayının beklenilmeden toplanılması gerektiğini vurgulamıştı. Konuyla ilgili Çalışma Bakanı Selçuk'a da talep ilettiklerini söyleyen Atalay, "Asgari ücret tespit komisyonuyla ilgili Çalışma Bakanı'mıza teklifimizi sunduk, fakat yasal olarak Çalışma Bakanı'nın bu komisyonu erken toplama yetkisi bulunmuyor, bakanlık avukatları konuyla ilgili çalışma yapacak' demişti. Çalışanlar asgari ücretin 2019 yılında en az 2 bin TL olmasını talep ederken, işverenler ise ekonomideki son gelişmeleri gerekçe göstererek 2 bin TL gibi bir rakamdan pazarlığa başlamama taraftarı.

Önümüzdeki günlerde asgari ücretle ilgili tüm gelişmeleri siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Asgari ücret sizce kaç TL olmalıdır, asgari ücretle ilgili görüşlerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA