2000 yılı sonrası işe başlayanlar yaşadı! Erken emeklilikte yeni düzenleme geliyor: Bakın nasıl olacak!

Erken emekli olmak için hayal kuranlara müjde! Emeklilik yaşı, 1999'dan önce ve 2000 ile 2008 yılları arasında sigortalı olan herkesi kapsayacak şekilde düşürüldü. Bu devrim niteliğindeki düzenleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için haberimizin detayına göz atabilirsiniz..

2000 yılı sonrası işe başlayanlar yaşadı! Erken emeklilikte yeni düzenleme geliyor: Bakın nasıl olacak!

Emeklilik sistemlerinde önemli düzenlemeler yakında yürürlüğe girecek. Bu yeni düzenlemeyle birlikte milyonlarca çalışana erken emekliliğin kapısı açılıyor. Düzenlemeler başlangıçta 1,1 milyon kişiye fayda sağlayacak ve azaltılmış katkı payları ve daha düşük yaş kombinasyonuyla bu kişilerin beş yıl erken emekli olmalarına olanak tanıyacak. Peki erken emeklilik düzenlemelerinden kimler etkilenecek ve büyük emeklilik reformları ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar..

Kimleri kapsıyor?

Erken emeklilikten yararlananlar, SSK ile Bağ-Kur kapsamında çalışan milyonlarca insana umut oluyor. Emeklilik yaşı daha yüksek olan öğrencilere ikramiye ödenmediğinden emekli olamayanlara yeni düzenlemeler getirilecek. SSK ile Bağ-Kur'luların primlerinde yapılacak düzenleme, 1,1 milyon vatandaşa beş yıl süreyle erken emekli olma imkanı sağlayacak. Bu düzenleme birçok kişinin uzun zamandır bekledikleri bir gelişme gibi görünüyor.

Erken emeklilikte yeni düzenleme

"Prim indirimiyle 5 yıl erken emeklilik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT sorunu yaşayan Bağ-Kur çalışanşarına müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında EYT sorununun temel nedenlerinden birisi olan sigorta primi yetersizliğinden emekli olamayanlara sigorta primlerinde indirim yapılacağı belirtildi.

SSK ile Bağ-Kur arasında sigorta primlerinin eşitlenmesi nedeniyle Bağ-Kur'luların emeklilik prim günlerinin ayısı 9 bin günden 7 bin 200 güne kısalacak. Bu hüküm 1,1 milyon Bağ-Kur'luya da erken emekli olma fırsatı verecek.

Bağ-Kurlulara prim indirimi hangi tarihte gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağ-Kur'lulara yönelik sigorta prim indirim günlerine ilişkin de önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, Ocak ayında yönetmeliğin yeni yıldan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na sunulacağını söyledi. Yeni düzenlemelerin özellikle esnafın sigorta prim yükünü azaltacağını, ilk aşamada 1,1 milyon küçük ve orta ölçekli işletme sahibinin emeklilik yardımından faydalanmaya hak kazanacağını açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ne zaman sunulacak?

Bu önemli düzenlemenin ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı konusunda öngörüler var. Yeni torba yasanın birçok düzenlemeyi meclis gündemine taşıması bekleniyor. Bu düzenlemeler Bağ Kur üyelerine yönelik prim indirimlerini de içeriyor. Yeni düzenlemelerin Aralık ayı sonlarında Kongre'ye sunulması bekleniyor.