"200-250 Bin Suriyeli Daha Sınırımıza Doğru Harekete Geçti"

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Şehir ve Güvenlik Sempozyumunda gündemdeki meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"200-250 Bin Suriyeli Daha Sınırımıza Doğru Harekete Geçti"

Batı demokrasisine yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, batı ülkelerinin bir çok konuda yaptığı ikiyüzlülüğü mülteciler konusunda da yaptığını vurgulayarak, "Aynı ilkesizliği mülteciler konusunda da gösteriyorlar. Türkiye 81 vilayetine dağılmış yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere 5 milyonun üzerinde kişiye kucağını açarken, kendi şehirlerinde yabancı istemeyenlerin insani duyarlılıklarının da inandırıcılığı kalmaz. Halbuki onlar, bu mazlumlara sahip çıkmak için gereken maddi imkanlara bizden çok daha fazlasıyla sahipler. Niye kapılarını açmıyorlar, niye buyur etmiyorlar? Onların işine gelmez. Ama biz, medeniyetimizin, inancımızın bize emri gereği bu konuda kapılarımızı açtık ve o varil bombalarından kaçanları şu anda misafir ettik." dedi.

İdlib'den Türkiye'ye 200-250 bin civarında mültecinin harekete geçtiğini söyleyen Erdoğan, "Şu an itibarıyla karşılıklı bazı tedbirlerle engellemeye çalışıyoruz ama iş kolay değil, zor. Karşınızda kim var, insan var. Biz insana karşı bu noktada Batı'nın yaptığı gibi bariyerler veya dikenli teller oluşturamayız. Aynı şey bizim de başımıza gelebilir. Geldiği zaman ne yapacaksak, işte biz bunun çok daha adil olanını, insani olanını yapmak durumundayız. Son dönemde yaşananlar gösterdi ki onların keseleri dolu olabilir ama gönülleri çoraktır, çorak. Bunu böyle bilesiniz." şeklinde konuştu.