20 Yaş Altı Çalışanların Durumuna İlişkin Açıklama Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tip koronavirüs tedbirleri amacında sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş ve altındaki çalışanların yasak devam ettiği sürece izinli sayılacaklarını söyledi.

20 Yaş Altı Çalışanların Durumuna İlişkin Açıklama Geldi

içişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü yazan Candal Tolga Işık, "Az önce İçişleri Bakanı @suleymansoylu'ya sokağa çıkma yasağı getirilen 20 yaş altındaki çalışan vatandaşları sordum, "Yasak devam ettiği sürece çalıştıkları kurumlarda idari izinli sayılacaklar" ifadelereini kullandı.

CUMHURBAŞKANI NE SÖYLEMİŞTİ?

Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehiri ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışına kapatıyoruz.

Bu şehirlerimize gıda, ilaç, temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakliyle, sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacak.

Ülkemizin tamamında sokağa çıkma yasağı kısıtlamasını 20 yaş altına getiriyoruz. 1  Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacak. Bununla gençlerimizi de, çocuklarımızı da kontrol altına almak durumundayız. 65 yaş üstü sıkıntıda da , 20 yaş altı sıkıntıda değil diye bir garanti yok. 

Yarından itibaren, pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır. Türkiye genelinde insan hareketliliği azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdüreceğiz. 

Kalabalık oluşturulacak şekilde toplu halde bulunulamayacak. Kurallara uymayanlara cezalar uygulanacak. 

Amacımız vatandaşımıza eziyet etmek değil, hem kendi sağlıkları hem de onlarla temas edenlerin sağlığını güvence altına almaktır.

Ülkemizde hayatı ne zaman normale dönüştüreceğimiz, bizim elimizde. 

Milletimize güveniyorum, bu içi boş bir söz değil. Bugüne kadar nice badireleri birlikte attığımız bu aziz millet, destek kampanyamıza gösterdiği sahiplenmeyle destan yazmıştır. 

Kampanyanın 3. gününde SMS hariç, 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir.