20 İlde Maskesiz Sokağa Çıkma Yasaklandı

Yeni tip koronavirüsle mücadelede 'Kontrollü Sosyal Hayat' sürecine geçilirken, pazar yerleri, berberler, AVM'ler , toplu taşıma, taksiler için rehberler art arda yayınlanıyor.

20 İlde Maskesiz Sokağa Çıkma Yasaklandı

Bu arada 20 İlde Hıfzıssıha kurullarınca sokağa çıkıldığında maske kullanımı şart koşuldu. Maskesiz sokağa çıkılması yasaklanan illerin sayısı 20'ye yükselirken, an itibariyle, "Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli , Kırıkkale, Kırklareli, Burdur ve Konya" illerinde maskesiz sokağa çıkmak yasak.

Koronavirüs Bitmedi! Tedbirlere Uyulmazsa Sonuçlar Kötüleşebilir! Kurallara Uymayanları Yetkililere İhbar Edin

Bu arada Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilim kurulu yetkilileri, azalan vaka ve can kayıplarının ardından rehavete kapılmama konusunda vatandaşlara uyarılarını sürdürüyor. Özellikle sıcak havaların gelmesiyle birlikte çocukların sokaklarda görülmesi, maskesiz dolaşan vatandaşlar, yaşlıların da sokağa herhangi bir açıklama gelmemesine rağmen çıkmasının sonuçlarının ktöü olabileceği kaydediliyor. Sağlık Bakanlığı'nca alınan tavsiye kararları ve hükümet tarafından hayata geçirilen tedbirlerin harfiyen yerine getirilmesi, kurallara uymayanların uyarılması ve yetkili birimlere bildirilmesinin büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken yetkililer, "Bizim eşimiz, dostumuz, akrabamız" diyerek kimsenin kural ihlali yapmasına göz yumulmaması gerektiğini, ortada tüm dünyayı tehdit eden bir pandeminin söz konusu olduğunu kaydetti.