20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ön Başvuruları 19 Kasım'da Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvuru işlemleri 19 ile 23 Kasım 2018 tarihleri arasında alınacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün katıldığı bir canlı yayında branş dağılımlarının da kısa süre içerisinde açıklanacağını bildirdi.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ön Başvuruları 19 Kasım'da Alınacak

Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği süreç çok yakında başlıyor. MEB sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvuru, sınav, tercih ve atama tarihleri geçtiğimiz gün belli olmuştu. Bakan Ziya Selçuk, TV Net isimli televizyon kanalında öğretmen atamalarıyla ilgili branş dağılımının kısa süre içerisinde açıklanacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz günlerde öğretmen ataması bekleyen adayların merakla beklediği atama takvimini yayımlamıştı. Buna göre 20 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması için adaylardan başvurular 19-23 Kasım'da toplanacak. Başvurusu kabul edilen ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların sınav yerleri 3 Aralık'ta MEB tarafından ilan edilecek. 20 Bin öğretmen ataması sözlü sınavları için belirlenen tarih aralığı ise 10-31 Aralık 2018 oldu. Sözlü sınav sonuçları 15 Ocak'ta, tercihlerin alınması ise 28 Ocak ile 1 şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. 20 bin yeni öğretmenin atama işlemleri 7 Şubat'ta sona erecek. 

MEB Yeni duyurularından anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN