2 TL detayı ağızları açık bıraktı! Asgari ücretteki büyük gizem sonunda çözüldü

Yeni asgari ücrette 2 TL detayı dikkatleri çekerken herkes bunu konuşurken işçi, işveren ve hükümet tarafından açıklama geldi. 2 lira detayına anlam veremeyenler sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu.

2 TL detayı ağızları açık bıraktı! Asgari ücretteki büyük gizem sonunda çözüldü

2024 yılının asgari ücret zammı yüzde 49 oranında belirlenirken 17 bin 2 TL olarak açıklama yapıldı. 2 liraya anlam veremeyen sosyal medya kullanıcılarına tepki yağdı. Asgari ücret merakı giderilirken işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sonlandırıldı.

yeni asgari ücrete komik
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin 17 bin 2 lira olduğunu açıkladı. Yeni asgari ücreti yeterli bulmayanların yanında beğenenler de vatandaşlar aynı noktaya gelindi. 2 lira detayına dikkat çekilirken sosyal medya kullanıcılarından komik paylaşımlar geldi.

Yeni asgari
Temmuz ayında gelen zamlar üzerine net tutar 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Günümüzde 700 TL asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Bakan Işıkhan, hayırlı olsun dileklerini iletilirken önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre kümülatif olarak yüzde 100 olarak artış yaşanırken asgari ücret tutarında 3,5 kat artış gösterdi.