19 Engelliyi Bıçaklayarak Öldürüp, 26 Kişiyi Yaralamıştı! İğrenç İtiraf 'Başkalarına Faydaları Yok'

Japonya'da eşine az görülür bir katliamı gerçekleştiren seri katile toplu katliam nedeniyle idam cezası verildi.

19 Engelliyi Bıçaklayarak Öldürüp, 26 Kişiyi Yaralamıştı! İğrenç İtiraf 'Başkalarına Faydaları Yok'

Japonya'da 26 Temmuz 2016 tarihinde Kanagawa'ya bağlı Sagamihara şehrinde bir bakımevinde yerel saatle gece 02.00 sıralarında meydana gelen bıçaklı katliamda , 19 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen şahsın Satoshi Uematsu olduğu belirlenmişti. Bakımevinin eski çalışanlarından biri olduğu belirlenen şahıs, saldırının ardından polis ekiplerine teslim olmuştu.

Şahsın karar duruşması gerçekleşti.

Son savunması sorulan Uematsu, saldırıyı bilerek ve isteyerek yaptığını, söz konusu bakımevinde bulunan engellilerin sağlıklı kişilere birer yük olduğunu düşündüğünü ölmelerinin herkes için daha iyi olduğunu söyledi. Şahsın avukatları ise Uematsu'nun olay esnasında uyuşturucu madde kullandığını ve mantıklı düşünemediğini daha önce aynı bakımevinde çalıştığını ve insanlara kötü davranmadığını belirterek suçun cezasında indirime gidilmesi gerektiğini savundu. Mahkeme heyeti, toplu katliam suçunu işlediği belirlenen şahsın idamına karar verdi.

Hayatını kaybeden engellilerin aileleri, basın mensuplarına yaptıkları açıklamada aradan geçen zamana rağmen acılarının dinmediğini fakat verilen idam cezasını doğru bulduklarını, söz konusu katliamın Japonya tarihi açısından utanç vesikası olarak kalacağını söylediler.