17 Nisan 2023 Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kadir Gecesi Programı Düzenlenecek!

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre 17 Nisan 2023 Pazartesi günü kadir gecesi özel programı yapılacak.

17 Nisan 2023 Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kadir Gecesi Programı Düzenlenecek!

Beştepe'deki Kadir Gecesi özel programına tüm vatandaşlar katılabilecek. Peki 17 Nisan 2023 Beştepe Kadir Gecesi programında neler var?

Öncelikle Cumhurbaşkanlığo tarafından yapılan açıklama şöyle:

17 Nisan Pazartesi günü Beştepe Millet Camii'nde, dünyaca ünlü hafızların yer alacağı Kadir Gecesi Özel Programı düzenlenecektir. Tüm halkımız davetlidir.

Program hangi kanalda?

Program Kanal D ekranlarından canlı yayınlanacak. Kadir gecesinin önemine ithafen hazırlanan programda Kuran-ı Kerim dinletileri yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da programda olacak.

Kadir Gecesinin Önemi

Rahmeti, mağfireti ve bereketi ile hayatımızı kuşatan mübarek Ramazan ayının son günlerinde Kadir Gecesi'ni İslam dünyasında Müslümanlar manevi huzur ve heyecanla bekliyor. Af ve mağfiret gecesi olan Kadir Gecesi'ni Peygamber Efendimiz (s.a.s) "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir. Diyanet kaynaklarına göre Kur'an ramazan ayında (Bakara, 2/185) ve bu gecede indirildi. Ancak hangi güne tekabül ettiği konusunda farklı rivayetler söz konusu olurken, Kur’an'ın bu ayın son on günü içinde inmeye başlandığı da dini kaynaklarda yer alıyor. 2023 Ramazan İmsakiyesi'ne göre Kadir Gecesi 17 Nisan Pazartesi günü idrak edilecek.

Kadir gecesi, gecelerin en feyizlisi ve bereketlisidir. Çünkü bu gecede yapılan ibadet, kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır. Nitekim bu konuda, aynı adı taşıyan sûrede şöyle buyurulur:

"Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ııe olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail (a.s.) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. Gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."