150 Bin Konut Satışı Başlıyor Yüzde 10 Peşin

Dar gelirli vatandaşlar için TOKİ tarafından yaptırılacak konutlar için geri sayım başladı. Erdoğan’ın Haziranda açıklayacağı kampanyanın detaylar açıklandı. Kimler bu evlere sahip olacak başvuru şartları neler?

150 Bin Konut Satışı Başlıyor Yüzde 10 Peşin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası 150 bin konut için duyurduğu TOKİ’ye 30 milyarlık finansman sonrası gözler yeni kampanyaya çevrildi. Haziran ayında açıklanacak bu konut satışları için detaylar da belli oldu. Konut alacak vatandaşların yüzde 10 Peşinat vermesi gerekiyor.

240 Vadeli Sabit Taksit

Konut satışları yüzde 10 peşin 240 ay vadeli ve sabit taksit ödemeli olarak satışa sunulacak. Dar gelirli aileler için hazırlanacak bu kampanya 81 ilde 150 bin konut olarak gerçekleşecek.

Geliri 10 Binin Üstünde Olana Ev Yok

Dar gelirli vatandaşlar için yapıldığı söylenen bu TOKİ evlerine başvurabilmek için vatandaşların hane halkı geliri 10 Bin TL’den fazla olmayacak. Bu kural sadece İstanbul için değişiklik gösterecek. İstanbul’da bu rakam 11 bin 500 TL olarak uygulanacak. Ayrıca evlerin satış fiyatı 400 bin TL bandında olacak.

Engelli Vatandaşa Yüzde 5, Emekliye Yüzde 25

Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Emekli vatandaşlara ise konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacak.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

Tüm Başvuru Şartları

TOKİ’nin yapacağı bu konutlara sahip olmak için aşağıdaki başvuru şartlarını taşımak gerekiyor.

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak.
  • Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak.
  • TOKİ'den konut satın almamış olmak ve konut kredisi kullanmamış olmak (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç)
  • Başvuracakların kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor.
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmak (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor)