13 Bin Sözleşmeli Er Alımı için Rekor Başvuru Bekleniyor

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı sözleşmeli er başvuru kılavuzu geçtiğimiz gün MSB Pertem sayfası üzerinden yayımlanmış, adaylar ilgili duyuruya büyük ilgi göstermiş ve başvuru şartları ve başvuru şeklini araştırmaya başlamıştı. MSB'den yapılan resmi bilgilendirmede personel alım sayısına yer verilmese de BİK ve DPB'de 13 bin sözleşmeli er alımı yapılacağı belirtildi. Peki Milli Savunma Bakanlıığı sözleşmeli er alımlarına kimler , nereden, nasıl başvuru yapabilir? Deta

13 Bin Sözleşmeli Er Alımı için Rekor Başvuru Bekleniyor

13 Bin Sözleşmeli Er Alımı için Rekor Başvuru Bekleniyor

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı sözleşmeli er başvuru kılavuzu geçtiğimiz gün MSB Pertem sayfası üzerinden yayımlanmış, adaylar ilgili duyuruya büyük ilgi göstermiş ve başvuru şartları ve başvuru şeklini araştırmaya başlamıştı. MSB'den yapılan resmi bilgilendirmede personel alım sayısına yer verilmese de BİK ve DPB'de 13 bin sözleşmeli er alımı yapılacağı belirtildi. Peki Milli Savunma Bakanlıığı sözleşmeli er alımlarına kimler , nereden, nasıl başvuru yapabilir? Detaylar ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı yapacak. İlgili alıma başvuru yapmak isteyen adayların erkek olması, en az ilkokul mezunu olması, 25 yaşını bitirmemiş olması, (askerlik hizmetini yapanlar için), askerlik hizmetini henüz yapmamış olanların ise 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. Adayların ayrıca diğer başvuru genel ve özel şartlarını da dikkatle incelemesi gerekiyor.  Adaylar başvuru işlemlerini Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sistemi üzerinden online yapabilecekler. Başvuru adresi https://personeltemin.msb.gov.tr/ sayfasıdır.  Başvuruları kabul edilen adayların listesi ve diğer detaylar daha sonra MSB Pertem'den ilan edilecek. 

Jandarma da Personel Alacak

Jandarma Genel Komutanlığı'nın da önümüzdeki günlerde sözleşmeli er, erbaş, astsubay, subay ilanları yayımlaması bekleniyor. Açıklama dün, İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı'nın profesyonelleşme sürecinin hızla devam ettiğini, 2019 yılında da 20 binin üzerinde yeni personel istihdamının sağlanacağını açıklamıştı. Bakan Soylu'nun açıklamaları Kamu Bülteni Youtube hesabında yer alıyor. İlgili açıklamaya aşağıdan da erişebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA