112 Acil Personeline Saldırmıştı! 11 Yıl Hapis Cezası Aldı

Sinop'ta bir hastaya yardıma gelen 112 Acil Servis ekibine sözlü ve fiziki saldırıda bulunan şahsa 11 yıl hapis cezası verildi.

112 Acil Personeline Saldırmıştı! 11 Yıl Hapis Cezası Aldı

Sinop'un Boyabat ilçesinde , bir sene önce hastaya müdahele için köye gelen 112 Acil Servis ekibinde bulunan 3 personele sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu iddia edilen Süleyman Yıldırım'a , 11 sene hapis cezası verildiği öğrenildi.  

Olay geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Boyabat ilçesi Alibeyli köyünde yaşanmıştı. İddialara göre, Vezirköprü'den misafir olarak köye gelen bir kişi rahatsızlandı. Fenalık geçiren kişinin yakınları 112 Acil'i arayarak yardım talep etti. Süleyman Yıldırım, kye gelen sağlık ekibi içerisinde bulunan Ufuk Turan, Büşra Betticket Nur Demircan ile Beyza Sayılır'a hem sözlü hem de fiziksel saldırıda bulundu.

Turan 5 gün, Demircan ve Sayılır ise 3 gün iş göremez raporu aldılar. Şikayet sonrası jandarma ekiplerince gözaltına alınan Yıldırım hakkında Boyabat Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün görülen karar duruşmasında mahkeme, saldırgan Yıldırım'a 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yaralama, hakaret' suçlarından 11 sene hapis cezası verdi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA