11 İlde Dolandırıcılık Operasyonu: 20 Tutuklama

Eskişehir merkezli 11 ilde gayrimenkul dolandırıcılığı yapmak suretiyle dijital bankacılık uygulamaları üzerinden vatandaşları dolandıran şahıslar için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 20 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 İlde Dolandırıcılık Operasyonu: 20 Tutuklama

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından haksız bir şekilde kazanç elde eden kişilere ilişkin nitelikli dolandırıcılık suçu tespiti açısından harekete geçildi.

Eskişehir merkezli olan ve İstanbul, Balıkesir merkez ve Edremit ilçesi, Samsun, Gaziantep Manisa'nın Akhisar ilçesi, Muğla'nın Bodrum ilçesi, Afyonkarahisar, Çanakkale, Antalya ve Kütahya'da toplamda 42 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Operasyon Kapsamında 10’h Kadın 30 Şüpheli Yakalandı


Dolandırıcıların, yurttaşlara ait gayrimenkulleri çok daha yüksek rakamlardan satma vaadinde bulunmak suretiyle çeşitli bahaneler öne sürdüğü, mağdurların telefonlarına indirmiş oldukları internet bankacılığı uygulamasından kredi çektikten sonra kendi hesaplarını aktardıkları belirlendi.

Geliştirdikleri bu yöntem ile yüzlerce vatandaşı dolandırarak haksız kazanç elde eden 30 şüpheliyi, emniyetteki ifadelerinin alınması sonrasında adliyeye sevk edildi.


20 Kişi Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Aktarılan habere göre hakim karşısına çıkan 10’u kadın 30 şüpheliden 20'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10’u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.