1000 Aile Hekimi Görevini Bıraktı!

Aile hekimlerinin sağlıkta şiddet, hak kayıpları ve iş yükü ile ilgili sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanı'ndan randevu talep ediyor.

1000 Aile Hekimi Görevini Bıraktı!

Aile hekimlerinin sağlıkta şiddet, hak kayıpları ve iş yükü ile ilgili sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan iki defa randevu talep eden Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Şenol Atakan, koşulların zorluğu sebebiyle yaklaşık 1000 aile hekiminin görevi bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Aile hekimlerinin üretilen sağlık hizmetinin üçte birinden fazlasına karşılık geldiğini söyleyen Atakan, "Sahada müthiş bir gerilim var. Bakanımıza aile hekimlerinde tükenmişliğe neden olan konuları anlatmak istiyoruz.Aile hekimleri, aşılama oranları ve koruyucu sağlık hizmetlerini arttırdı, anne ve bebek ölümlerini azalttı. Birinci basamakta çalışan hekimler prestijli bir kimlik kazandı. Vatandaşlar da memnun. Ancak şiddet, aşırı iş yükü ve hak kayıpları nedeniyle zamanla tükenmişliğe doğru yol almaya başladık. Açık olarak söylüyorum, tükendik. Aile hekimliğinin cazip tarafları kalmadı. Yeni açılan aile hekimliği kadroları dolmuyor. Yetkililerin sağlık çalışanlarının değerini azaltıcı, "Her şeyi yapacaklar, yapmazlarsa bahisol şikayet edin" sözleri halk ile hekimleri karşı karşıya getiriyor. Günah keçisine dönüştürülmüş durumdayız." ifadelerini kullandı.

Hürriyet'ten Mesuda Erşan'ın haberine göre, Türkiye'de görevli 24 bin aile hekimi, senede 150 milyon başvuruya karşılık veriyor. Aile hekimleri, sorunlarını dile getirmek ve çözüm talepleri için Fahrettin Koca'dan randevu istemiş fakat olumlu yanıt almamıştı. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA