1 Temmuz'daki Artışla Asgari Ücret 12 Bin 500 Lira, En Düşük Emekli Aylığı İse 10 Bin Lira Olacak

Temmuz ayındaki beklenen artışla asgari ücret 12.500 TL, en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olacak. Uzmanlar ve Bakan Bilgin, durumu doğruladılar.

1 Temmuz'daki Artışla Asgari Ücret 12 Bin 500 Lira, En Düşük Emekli Aylığı İse 10 Bin Lira Olacak

Temmuz ayındaki muhtemel artış için milyonlarca insanın asgari ücret ve emekli maaşı hakkında ne olacağını merakla beklediği belirtiliyor. Artışın yapılacağı duyurulan tarih yaklaşırken, revize edilmiş maaş rakamları paylaşıldı.

Milyonlarca kişi, asgari ücret ve emekli maaşındaki olası artışı merakla bekliyor. Bu konuda bir uzmandan dikkat çekici açıklamalar yapıldı. Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, Temmuz ayında asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşlarına artış yapılacak. Bu, Temmuz ayında maaşlara ne kadar artış yapılacağının bir merak konusu olmasına yol açtı. Artış tarihi yaklaştıkça, rakamlar belirlenmeye başladı.

Maalesef, ülkemizdeki ekonomik kriz, Ocak ayında yapılan artışları hızla tüketmiş durumda. Doların değer kazanması ve gıda fiyatlarının yükselmesi sebebiyle, vatandaşlar Temmuz'daki maaş artışını heyecanla bekliyor. Asgari ücrete ne kadar artış yapılacağını merak eden vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Temmuz ayında asgari ücrete, emekli maaşına ve memur maaşlarına artış yapılacağını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET 12.500 TL OLACAK

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, potansiyel maaş artışlarıyla ilgili önemli bir yorum yaptı. Erdursun, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, 1 Temmuz itibarıyla en düşük emekli maaşının 10 bin TL, asgari ücretin ise 12.500 TL olacağını belirtti.

EN AZ EMEKLİ AYLIĞI 10 BİN TL OLACAK

Twitter'da 9 Mayıs'ta bir açıklama yapan Özgür Erdursun şunları söyledi:

"En düşük emekli aylığı 1 Temmuzda 10.000₺ olur! Çok baskı olursa asgari ücrete yakın olur"

BAKAN BİLGİN'DEN ÖN SİNYAL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret hakkında dolar cinsinden önemli bir açıklama yaptı. Bilgin, yapılacak artışın satın alma gücünü koruyacak şekilde olacağını belirtti ve şöyle dedi:

"Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır"