1 Haziran'dan Sonra Hangi Kısıtlamalar Kalkacak? Gözler Kritik Toplantıda

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde 17 Mayıs'a kadar süren tam kapanmanın ardından başlayan kademeli normalleşme sürecinde ilk aşama 1 Haziran itibariyle sona eriyor. Düşen vaka sayıları ve vefat sayılarıyla beraber bazı kısıtlamaların kalkması beklenirken, birçok kısıtlamasının ise bir müddet daha devam edebileceği belirtiliyor. Düğünler ne zaman, kafe ve restoranlar ne zaman açılacak, sokak kısıtlamaları kalkacak mı? soruları cevap buluyor.

1 Haziran'dan Sonra Hangi Kısıtlamalar Kalkacak? Gözler Kritik Toplantıda

Türkiye'nin Gözü Kulağı Kabine Toplantısında 

Restoran , kafe vb. iş yerlerinin kapalı alanlarının tedbirlerle açılıp açılmayacağı henüz netleşmese de açık alan ve terası olanlar için izin gelebileceği kaydediliyor.

Spor salonları, hamam, sauna , halı sahalar vb. iş yerleri için ise tedbirlerin bir süre daha devam edebileceği belirtiliyor. Açık alanlar için maske zorunluluğunun kaldırılması, kalabalık ve kapalı mekanlarda maske zorunluluğunun sürmesi beklentiler arasında.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili düzenlemeye gidilmesi ve sadece Pazar günü sokak kısıtlaması uygulanması ya da tüm hafta sonuna izin çıkması beklentiler arasında.

Hafta içi sokak kısıtlamalarında da saatlerin değişebileceği belirtiliyor.

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Pazartesi günü gerçekleşecek.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması ve daha sonra alınan yeni kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ulusa sesleniş konuşmasıyla duyurulması bekleniyor.