0850'li Numaralardan Aranıyorsanız Dikkat! TBMM,BTK'dan Rapor İstedi

Sabit numaralar, 0850 ile başlayan aramalar ve dolandırıcılık çok sayıda şikayete konu olmaktadır. Tüketici heyetlerine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ile bu konu ile alakalı binlerce şikayet yapılıyor. Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ise hazırlamış olduğu raporu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi.

0850'li Numaralardan Aranıyorsanız Dikkat! TBMM,BTK'dan Rapor İstedi

Banka veya pazarlama adı altında sabit hat ya da 0850 ile başlangıç yapan numaralardan aranıyorsanız aman dikkat. Genelde dolandırıcılar tarafından kullanılan bu numaralar her ne kadar engellense de bir türlü önüne geçilemiyor. Son zamanlarda vatandaşların tüketici mahkemelerine müracaatları artarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi ise artan şikayetler üzerine konuyla alakalı BTK’dan rapor  talebinde bulundu.


TRT'de yer alan habere göre konu, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumuna iletildi. BTK, hazırlamış olduğu kapsamlı raporda ise şikayet edilen numaraların tamamı açısından 'dolandırıcılık amacıyla kullanılıyor denilemez' neticesinde var adı. Bireysel verilerin korunması talebi ile Ticaret Bakanlığı'na başvurulması tavsiye edildi.

BTK’ dan Uyarı!

BTK, dolandırıcılara karşı aranabilecek önlemler ile çözüm yöntemlerine raporunda yer verdi. Arayan hat bilgilerinin düzenli bir şekilde denetlendiğine dikkat çekildiği ve vatandaşların kesinlikle kendilerini arayan ve 0850 ile başlayan numaralara kolay kolay cevap vermemeleri gerektiği şeklinde uyarıldı.