TOKİ 100 Bin Sosyal Konuta Rekor Başvuru (Kura Çekimi Tarihi Ne Zaman?)

TOKİ 100 bin sosyal konut projesine rekor düzeyde başvuru geldi. Yapılan son dakika açıklamasında 1 milyon 50 binden fazla kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. Peki kura çekimi ne zaman? İşte detaylar.

TOKİ 100 Bin Sosyal Konuta Rekor Başvuru (Kura Çekimi Tarihi Ne Zaman?)

TOKİ 100 bin konut başvurusu sona eriyor.

TOKİ tarafından yürütülen "Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında bu yıl ilk başvurular 16 Aralık 2019 günü başladı. TOKİ tarafındna yapılan açıklamada başvuruların 15 Ocak 2020 gününe kadar alınacağına yer verildi. 

Başvuru için son saatlere girilirken , TOKİ başvurusu yapamayan vatandaşlar başvuruların nasıl olacağını , başvuru yapan vatandaşlar ise başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını , 100 bin konut başvurusu yapan kişi sayısını araştırmaya başladı. 

81 şehirde 2+1 ve 3+1 evlerin satışı için başvurular e Devlet üzerinden yapılıyor. Başvurusunu yapan vatandaşlar, başvuru bedelini ödeyecek. i2+1 daireler için başvuru bedeli 500 TL, 3+1 daireler için ise başvuru bedeli 1000 TL olarak açıklandı.

Başvurular, "şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri", "en az yüzde 40 engelli vatandaşlar" ve "diğer alıcı adayları" olmak üzere 3 kategoride kabul edilecek.

BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI

TOKİ tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 100 bin konut projesine şimdiye kadar 1 milyon 51 bin 69 kişinin başvuru yaptığı bildirildi.

Başvuru yapacak vatandaşların Ziraat Bankası 'na müracaat etmesi gerekmektedir. 

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK

140 bin TL  2+1 daire için yüzde 10 peşinat alınacak ve kalan para da 240 ayda , ayda 894 TL taksitle ödenecek. 

160 bin lira fiyatlı 3+1 daireler için yüzde 10 peşinat alınacak ve  240 ay vadede aylık 1022 TL taksit ödemesi yapılacak..

BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ başvurusu yapacak vatandaşların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- T.C. vatandaşı olmak,

- Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak,

- TOKİ'den konut satın almamış olması ve idareden konut kredisi kullanmamış olmak,

- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölüm veya müstakil bir konutu (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) bulunmamak,

- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmak,

- Aylık hane halkı geliri net 5 bin 500 TL'nin üstünde olmamak.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından başvuru yaptığınız şehri yazıp diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ tarafından yapılan kura çekimi açıklaması şu şekilde;

KURA ÇEKİMİ TARİHİ BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN