Konut Kredisinde Faiz İndirimi Sonrası Fiyat İndirimi Açıklaması Geldi

Konut kredisinde faiz indirimi sonrası fiyatlar fahiş şekilde yükselişe geçmişti. Fiyatların yükselmesi nedeniyle birçok vatandaş ev almaktan vazgeçti. Evlerin fiyatlarının düşmesini bekleyen vatandaşlar için dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Konut Kredisinde Faiz İndirimi Sonrası Fiyat İndirimi Açıklaması Geldi

Konutta faiz indirimi sonrası fiyat indirimi geliyor.

1 Haziran 2020 günü tarihin en büyük kredi kampanyası başlatılmıştı. Kamu bankaları ile kamu bankalarının katılım bankaları aracılığıyla başlatılan düşük faizli konut kredisine vatandaşlardan yoğun başvuru geldi. Ev almak , kiradan kurtulmak isteyen vatandaşlar , Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile Ziraat ve Vakıf Katılım Bankalarına müracaat ederek konut kredisi kullanmak istedi.

FİYATLARDA FAHİŞ ARTIŞLAR OLDU

Kredi kampanyası sonrası birçok ev sahibi , konut fiyatlarında ciddi artışlar yaptı. Kredi kampanyasından önceki fiyatın 30-40 hatta 50 bin TL fazlasına satış yapanlar tepki ile karşılandı ancak fiyat artışlarının önüne geçilemedi. 

KONUT KREDİSİ KULLANIMI OLDUKÇA ARTTI

Dünya  Gazetesi 'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre  konut sektöründe kamu bankalarının düşük maliyetli desteklerinin karşılığının görüldüğü ve ülke genelinde yaklaşık 1,5 ayda kullanılan konut kredi tutarı, son yıllara göre arttı.

FİYATLAR DÜŞECEK

Konut fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok vatandaş da ev almaktan vazgeçti. Konutta fiyatların düşmesini bekleyen vatandaları ilgilendiren son dakika açıklaması İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa 'dan geldi. Aşa yaptığı açıklamada  konut fiyatlarında yaşanacak indirimle ilgili şu ifadeleri kullandı:

 "Evini satamayan kişi mecbur fiyatı indirecek. Türkiye'de konut almak isteyen milyonlar var. Bu kesim uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla konut almayı sürdürecek"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA