SGK 'dan bir son dakika açıklaması yapıldı.
Emekli maaşlarından yüzde 5 'lik kesinti uygulanacak haberleri sonrası SGK bir açıklama yaptı. SGK resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin sıklıkla yapıldığı ve haberlerin kurumu yıpratmaya , vatandaşları yanıltmaya yönelik olduğu bildirildi.
"Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür:
Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.
Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, Kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.
Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."
KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Ben işçi emeklisi olarak emekli maaşımı diplomama,kıdemime,unvanıma ve medeni durumuma göre hesaplanmasını istiyorum.Tüm emekli memur maaşları tahsile,kıdeme,unvana ve medeni duruma göre hesaplanıyor da işçi emeklisinin niçin hesaplanmıyor?Bu durum Anayasanın eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor.