SGK'dan Emekli Maaşlarına Yüzde 5 Kesinti Açıklaması

Son dakika haberi: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada emekli maaşlarına yüzde 5 kesinti haberlerine açıklık getirildi.

SGK'dan Emekli Maaşlarına Yüzde 5 Kesinti Açıklaması

SGK 'dan bir son dakika açıklaması yapıldı. 

Emekli maaşlarından yüzde 5 'lik kesinti uygulanacak haberleri sonrası SGK bir açıklama yaptı. SGK resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 

SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin sıklıkla yapıldığı ve haberlerin kurumu yıpratmaya , vatandaşları yanıltmaya yönelik olduğu bildirildi. 

"“Çalışan Emekliye Kötü Haber” Başlıklı Haberler Gerçeği Yansıtmamaktadır" başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür:
Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, Kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.

Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA