EYT'de Yaş Şartı Olacak Mı? Erdoğan Son Noktayı Koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde EYT Zirvesi külliyede gerçekleşti. Kritik toplantının sonrasında eyt'ye yönelik alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Açıklıyor. Peki eyt'de yaş şartı olacak mı olmayacak mı? işte merak edilen soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizde...

EYT'de Yaş Şartı Olacak Mı? Erdoğan Son Noktayı Koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de EYT Zirvesi düzenlendi. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bulundu.


Kritik toplantı sonrasında kameralı karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT ile ilgili detayları Açıklıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;


“EYT düzenlemesinin müjdesi ile karşınızdayız. Her kesimin beklentilerini çözüme kavuşturduk. Uzun bir çalışmanın sonrasında düzenleme nihai halini aldı. Türkiye ekonomisinin üzerine yük bindirmemek amacıyla uzunca bir süre böyle bir çalışmaya sıcak bakmadık. Prensip olarak 20 ile 25 yıl boyunca çalıştıktan sonra kişinin çalıştığı yıldan çok daha fazla yıl maaş devam edilebilir değil.

Türkiye'de emekli olabilmek amacıyla prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ile yaş koşulunun yerine getirilmesi gerekir. Yapılan düzenleme yalnızca yaş haddi ile emeklilik bekleyenleri kapsamaktadır. Eyt'de yaş koşulu olmayacak. Toplamda 2 milyon 250 bin vatandaş, emekliliğe hak kazanacak. İşverene KGF destekli bir kredi paketi avantajı tanınacak.”

İfadelerini kullanırken detaylar geliyor...