EYT'de Son Dakika Açıklaması: "Doğru Değil"

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün EYT ile ilgili bir açıklama yaptı. Ergün yaptığı açıklamada erken emekliliğe karşı olduğunu söyledi.

EYT'de Son Dakika Açıklaması: "Doğru Değil"

EYT 'de son dakika açıklaması.

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılan vatandaş , sorunlarının çözümünü beklerken Türkiye Emekliler Derneği bir açıklama yaptı ve EYT konusunda önemli ifadeler kullandı.

Bugün emekli vatandaşlardan kesilen 36 TL 'lik aidat ile gündeme gelen Türkiye Emekliler Derneği, bir açıklama daha yaptı ve EYT ile gündeme geldi.  

TV5 ekranlarında yayımlanan Emek ve Tarım adlı programa konuk olan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve bazı konular hakkında görüşlerini dile getirdi.

Sadettin İnan tarafından hazırlaıp sunumu yapılan programda konuşan Ergün,  EYT ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. 

DÖNEMİN HÜKÜMETİ...

Türkiye ekonomisini batıran hadiselerden birinin erken emeklilik olduğunu söyleyen Ergün, 40 ile 60 yaş arasındaki çalışanların emekli edilmesinin doğru olmadığını söyledi. 

"2000 yılından bu yana işçi ve Bağ-Kur emeklisi büyük bir sıkıntının içine atıldı." diyerek sözlerine başlayan  Kazım Ergün, "O günkü iktidar, IMF'nin emriyle 4447 sayılı yasa ile işçi ve Bağ-Kur emeklisinin memur katsayı göstergesinden ayırdı. Türkiye istatistik Enstitüsü'ne bağladı. O yasa ile emeklilikte yeniden yaş yapılanması getirdi. Bayan 20 erkek 25 yılını doldurduğu zaman emekli olabiliyordu." dedi. 

ERKEN EMEKLİLER TÜRKİYE 'Yİ BATIRDI

"Ben çok reailist bir kişiyim. Umut pazarlamayacağız. Doğrusu da bu." diyerek sözlerini sürdüren Ergün, erken emekliliğin Türkiye 'yi batıran hadiselerden biri olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye batıran hadiselerden birisi de erken emekliliktir. Kadın 38 yaşında erkek 43 yaşında emekli oluyordu. Dünyada insanların en verimli olduğu yaş 40 ile 60 yaş arasıdır. Çünkü bu yaşlarda çocuklarınızı büyütürsünüz. İş temin etmek okutmak zor yıllardır. En verimli yaşında emekli oluyorsun, aldığın toplu para iki yılda bitiyor tekrar iş arıyorsun."

BÜTÜN İNSANLARA TAVSİYEM ŞU

Ergün sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Bütün insanlara tavsiyem şu: Dünyaya çalışmaya üretmeye geldik. Ülkemizi daha ileriye taşımaya geldik. Üreten Türkiye olacağız. Tüketen değil. Emek dünyadaki en kutsal kelimelerden birisidir."

EYT ANKETİ BU SAYFADA

EYT anketine katılmak için  TIKLA KATIL