EYT Anket Sonuçları Belli Oldu İşte EYT’lilerin İstediği Formül

Milyonlarca EYT’linin gözü kulağı hükümetten gelecek haberde iken EYT ile ilgili binlerce kişinin katıldığı anket sonuçları açıklandı. EYT’liler bir formülde mutabık kaldı.

EYT Anket Sonuçları Belli Oldu İşte EYT’lilerin İstediği Formül

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili hükümetin açıklamaları sonrası EYT’liler ile ilgili nasıl bir çalışma yapılacağı merak ediliyordu. Bunun yanında EYT’lilerin ne istediği de merak edilen konular arasındaydı. Hangi formül öne çıkmalı, hangi formülün uygulanması gerektiği merak ediliyordu.

SGK Başmüfettişi İsa Karakaş tarafından yapılan ankette EYT’lilere bir anket yapıldı. Bu ankette nasıl bir çözüm istedikleri ile ilgili seçenekler sunuldu.

Türkiye Gazetesi’ndeki köşesinde yer alan yazısında Karakaş, binlerce kişinin katılımıyla yapılan anketin sonuçlarını paylaştı.

Karakaş, (https://twitter.com/isakarakas) üzerinden binlerce EYT’linin katılımıyla yapılan anketin 3 günlük sonuçlarını paylaştı. İşte o sonuçlar;

%59,7’si EYT’ye neden olan 4447 sayılı Kanunun ilgili hükümlerinin iptal edilerek şartsız düzenleme yapılmasını,

%31,2’si ise şartsız düzenleme ile birlikte ABO düzenlemesi yapılmasını talep etmektedir. Bu bağlamda EYT’lilerin %90,9’u yapılacak EYT düzenlemesin şartsız olmasını istemektedir.

EYT’lilerin sadece 4,3’ü YAŞ şartında düzenleme yapılabileceğini, geriye kalan %4,8’i ise PRİM gün şartında düzenleme yapılmasına sıcak bakmaktadır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /