Emeklilere Nisan Ayında En Az 3 Bin TL Ödeme (Maaş Zammı-İkramiye-Promosyon)

Emeklilerin maaş zammı , bayram ikramiyeleri ve promosyonları hakkında açıklama geldi. Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, maaş zammının meclisten geçtiğini ve Nisan ayında emeklilerin zamlı maaş alacağını duyururken Nisan ayında 1000 TL 'lik bayram ikramiyeleri de hesaplara yatacak. Promosyon ödemelerinin de yapılması ile Nisan ayında emekliler en az 3 bin TL alacak.

Emeklilere Nisan Ayında En Az 3 Bin TL Ödeme (Maaş Zammı-İkramiye-Promosyon)

Emeklilerin maaş zammı resmileşti.

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında emeklilerimize verdiği müjde kanunlaştı. Artık en düşük emekli aylığı 1500 lira. Emeklilerimize ve milletimize hayırlı olsun. Biz birlikte Türkiye'yiz" ifadelerini kullandı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK

Ayrıca korona tedbirleri kapsamında Meclis Genel Kurulu 'nda kabul edilen düzenlemeyle Kısa Çalışma Ödeneği şartlarının kolaylaştırıldığını belirten Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"600 günü 450'ye, 120 günü de 60 güne indirdik. Çalışanımızı, işverenimizi ve istihdamı koruyacağız"

BAYRAM İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Meclis genel kurulunda kabul edilen düzenleme ile ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk, açıklamasının devamında emekli bayram ikramiyelerinin ödemeleri de erkene alınması meselesine değindi.. Açıklama yapan Bakan Selçuk, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilerimize verdiği erken bayram ikramiyesi sözü kanunlaştı. Emeklilerimizin Ramazan Bayramı ikramiyelerini Nisan ayında ödüyoruz. Emeklilerimize ve milletimize hayırlı, bereketli olsun. Biz birlikte Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.

PROMOSYON - İKRAMİYE VE DİĞER EMEKLİLERE ZAM VAR MI?

Sadece maaşı 1500 TL 'nin altında olan emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapıldı ve maaşlarına yüzde 6 ile 20 arasında ek zam yapıldı.  Ancak çalışırken daha fazla prim verip 1500 TL maaş alan emekliler, zamdan kendilerinin de faydalanmasını istiyor. Peki sizce maaşı 1500 TL 'nin üstünde olan emeklilere de zam yapılmalı mıydı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Emekli zammı sonrası promosyon ödemelerinde değişiklik olmayacak. Promosyon ödemeleri , daha önce duyurulan rakamlar olacak. 12 bankanın promosyon teklifi için TIKLAYIN

Bayram ikramiyesine enflasyon oranında zam isteniyor. Ancak 1000 TL olarak daha önce belirlenen bayram ikramiyesi , 1000 TL olarak devam edecek. Peki sizce bayram ikramiyesi ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA