Emekli Bayram İkramiyesi Ödenmeye Başladı-Hangi Gün Hesaplara Yatacak?

10 milyondan fazla emekliyi ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında bayram ikramiyelerinin bugünden itibaren ödeneceğine yer verildi. Bakanlık, ikramiyeler konusunda emeklileri uyardı.

Emekli Bayram İkramiyesi Ödenmeye Başladı-Hangi Gün Hesaplara Yatacak?

Emeklileirn beklediği gün geldi.

Milyonlarca emekli vatandaş, Ramazan Bayrmaı ikramiyelerini bugün alacak. Coronavirüse karşı alınacak tedbirler için yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı 'ndan önce ödenecek bayram ikramiyelerinin erkene alındığını söyledi. 

Bu açıklama sonrası geçtiğimiz hafta bir televizyon programına konuk olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli bayram ikramiyeleri için tarih verdi. Bakan Selçuk açıklamasında, emeklilerin Ramazan Bayrmaı 1000 TL 'lik ikramiyelerinin 7 ile 11 Nisan 2020 tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını söyledi.

7 NİSAN GELDİ

7 Nisan 2020 gününün gelmesi ile birlikte emekli vatandaşlar, 1000 TL 'lik bayram ikramiyelerinin hesaplara yatıp yatmadığını araştırmaya başladı. İkramiyeler bugünden itibaren ödenmeye başlanacak.

ÖDEME GÜNLERİ

İkramiyeler 4A (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre normalde emekli aylığı aldıkları ödeme günü;

-17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,

-20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,

-23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,

-25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan’da yapılacak.

4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise, 11 Nisan’da

EVDEN ÇIKMAYIN UYARISI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, emekli bayram ikramiyelerinin 11 Nisan 2020 tarihine kadar PTT aracılığyla vatandaşların evlerine gönderileceğine yer verildi. Açıklamada, bu süreçte vatandaşların evlerinden çıkmamaları gerektiğinin altı çizildi. 

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Emeklilerin merak ettiği bir diğer konu ise emekli bayram ikramiyesine zam gelip gelmediği konusu oldu. Emekli bayram ikramiyesi 1000 TL olarak belirlenmiş olup buna herhangi bir zam uygulanmadı. Bu yıl da bayram ikramiyeleri 1000 tL olarak yatırılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA