4.5 Milyon Kişiye Kademeli Emeklilik Geliyor EYT’de Formül Netleşiyor

EYT ile ilgili düzenleme son aşamaya gelirken detaylarda belli olmaya başladı. Yeni sistemde aşama aşama 4.5 milyon kişinin emekliliğe hak kazanması bekleniyor.

4.5 Milyon Kişiye Kademeli Emeklilik Geliyor EYT’de Formül Netleşiyor

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT’de sorular yanıt bulmaya başladı. Kim nasıl emekli olacak, maaşlar ne kadar olacak?

EYT’de kademeli sistem öne çıktı. İlk etapta 1.5 milyon EYT’linin hak kazanması sağlanacak. Bu kademeli sistemde 1999 yılından önce işe başlayanlardan 25 yılını dolduran erkekler ile 20 yılını dolduran kadınlar, yaş koşulu olmadan emekli olabilecek.

Yapılacak bu düzenleme ile ilk etapta 1,5 milyon kişinin emekliliğe hak kazanması bekleniyor. Böylece geriye kalan 2-3 milyon EYT’lide kademeli olarak emekliliğe hak kazanmış olacak.

Maaşlara Düzenleme

Merakla beklenen bir konuda emekli maaşlarındaki düzenleme oldu. Burada da ana kriter olarak en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması yönünde. AK Parti’de en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine getirilmesi isteniyor.

Vatandaşın beklediği bu rakam, bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletildi. Bu yönde de bazı çalışmalar ve hesaplamaların yapıldığı belirtildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /