Yeni Asgari Ücret Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından 2020 yılında geçerli olacak işsizlik maaşı da netleşti. Buna göre brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan işsizlik maaşı 2020 yılında en düşük 1177 lira, en yüksek 2 bin 354 lira olarak uygulanacak.

Yeni Asgari Ücret Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret tespit komisyonunun son toplantısının ardından asgari ücretin 2020 yılından itibaren brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira olacağını söylerken, bu açıklamayla birlikte işsizlik maaşları da netleşmiş oldu. Hali hazırda işsizlik maaşının sınırları geçerli asgari ücrete göre belirleniyor, En düşüğü brüt asgari ücretin yüzde 40'ı, en yükseği ise brüt asgari ücretin yüzde 80'i oranında belirlenen işsizlik maaşından sadece damga vergisi kesiliyor. Bu detaylar ışığında işsizlik maaşı damga vergisi kesilmeden 1177 lira, en yüksek 2 bin 354 lira olarak uygulanacak.

Bu arada asgari ücret kararı da resmi gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından "Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı"  başlığıyla yayımlanan tebliğ'de asgari ücret kararına işçi kesimini temsil eden Türk İş'in katılmadığı fakat iş veren ve hükümet temsilcilerinin 2 bin 354 lira konusunda anlaştığı, kararın hükümet ve iş veren kesimi taraıfndan ortak alındığı, işçi kesimin karara katılmamasına rağmen oy çokluğu ile alındığı belirtildi.