Yaşlılara 2420 TL Destek: İşte Başvuru Şartları

Devlet, yaşlılara destek ödemlerini vermeye devam ediyor. 2021 yılında bu destek ödemelerinin miktarlarında artışa gidildi. İşte toplamda 2420 TL'lik destek ödemesinin detayları ve başvuru bilgileri.

Yaşlılara 2420 TL Destek: İşte Başvuru Şartları

Yaşlılara 2 bin 420 liraya kadar destek ödemesi.

Yaşlı vatandaşlara devlet destekli ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Hem 65 yaş aylığı, hem de evde bakım parası ile birlikte yaşılara 2 bin 420 liraya kadar destek ödemesi yapılıyor.

2021 yılının gelmesi ile birlikte yaşlılık aylığı ile evde bakım aylığı miktarlarına zam yapıldı. İşte yapılan zamlar ve destek ödemelerinin detayları:

65 YAŞ AYLIĞI

65 yaşından büyük olan, ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara ayda 763 lira 67 kuruşluk ödeme yapılıyor. Bu ödeme her ay 65 yaş üstü vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Bunun için iki şart var. İlki kişinin 65 yaşından büyük olması, ikinci şartta ise kişi ile eşinin gelirlerine bakılıyor. Toplam gelir bin 705 liranın altında ise maaş bağlanıyor.

Bu ödemeden faydalanmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine müracaatta bulunabilirsiniz.

EVDE BAKIM DESTEĞİ

Devlet , bakıma muhtaç olan yaşlıların ailelerine de destek ödemesi yapıyor. Vatandaşların yaşlı anne babalarını bakıum evlerine bırakmaması, onlara bakması , yaşlı vatandaşların hayat kalitesini yükseltmek için evde bakım desteği ödemesi yapılıyor. Bakıma muthaç yakınına bakan kişiye yada 1657 lira 86 kuruşluk ödeme yapılıyor. Bu destekten faydalanabilmek için yüzde 50 ve üzeri engelli raporu gerekiyor. Maaş ise yaşlı vatandaşa değil ona bakan yakınına veriliyor.

Bu destekten faydalanabilmek için hane gelirinin kişi başına 1705 TL'nin altında olması gerekiyor.

Bu desteklerin yanı sıra yaşlılara evde bakım hizmeti veriliyo r ve 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşımadan ücretsiz şekilde faydalanıyor.

Annelere 3877 TL destek Detayları ve şartları için TIKLAYIN