TESK Başkanı'ndan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Açıklaması

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önemli çağrı.

TESK Başkanı'ndan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların yaşı beklemeden sağlık hizmetinden faydalanmasının önünün açılması gerektiğini söyledi.

Emeklilikte Sosyal devlet ilkesinin esas alınması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, "Emekli olmak için sigortalı olma süresini dolduran ve prim ödeme yükümlülüğünü yerine getirip yaş haddinden bekleyenler sağlık hizmetinden faydalanamıyor. Bu yüzden çok sayıda esnafımız ile aileleri de mağduriyet yaşıyor. Başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere emekli olma koşullarını sağlayan ancak yaşa takılanların sağlık hizmetinden faydalanabilmesinin önü açılmalıdır. Emeklilikte sosyal devlet ilkesi esas alınarak devlet baba evladına sahip çıkmalıdır. Emeklilikte yaşı beklerken çalışmayanlardan sağlık primi alınmamalı, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmelidirler. Ancak yaşı beklerken çalışanlardan sağlık primi alınmalıdır. Öte yandan esnaf ve sanatkarlarımıza sadece yatarak tedavilerinde değil, rapora dayanan hastalık ve ayakta tedavilerinde de geçici iş göremezlik ödeneği verilmelidir" dedi.

Kamudan haberler ,gündemdeki son dakika gelişmeleri, emeklilikte yaşa takılanlar haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA