Temel İhtiyaç Kredisinde O Vatandaşlara Şok: Son Sonuçlar Açıklanmaya Başladı

Temel İhtiyaç kredisi ile ilgili son dakika haberi geldi. Kamu bankaları , kredi başvurusu hala sonuçlanmayan vatandaşların sonuçlarını açıklamaya başladı.

Temel İhtiyaç Kredisinde O Vatandaşlara Şok: Son Sonuçlar Açıklanmaya Başladı

Temel ihtiyaç kredisinde son sonuçlar açıklanmaya başladı.

Ziraat, Halk ve Vakıf Bankası, milyonlarca vatandaşa bireysel ihtiyaç kredisi veriyordu. Pandemi süresinde kredi faizlerini 0.49 'a çeken ve hane içinde 5 bin liranın altında geliri olan vatandaşlara 10 bin TL 'ye kadar verilen temel ihtiyaç kredisinde son sonuçlar açıklanmaya başladı.

BAŞVURULAR 1 NİSAN 'DA BAŞLAMIŞTI

KAmu bankaları , 1 Nisan 2020 tarihinde temel ihtiyaç kredisi başvurularını almaya başladı. 3 bin , 5 bin , 7500 ve 10 bin TL kredilerde 6 ay sonra geri ödeme imkanı sunuluyor. 

Vatandaşlar 36 ay vade ile kredilerini kullanıp ödemelere 6 ay sonra başlayacaklar. 

GERİ ÖDEME NASIL? NE KADAR ÖDENECEK?

Halk Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası 'ndna temel ihtiyaç kredisi çeken vatandaşların , çektiği paraya göre geri ödeme detayları şu şekilde:

10 bin TL çeken vatandaşlar her ay 376 TL taksit ödemesi yapacak ve bankaya toplamda 11280 TL ödemiş olacak. 

7 bin 500 TL kredi çeken vatandaş, her ay bankaya 282 TL ödeme yapacak ve toplamda 8460 TL ödemiş olacak. 

5 bin TL Temel İhtiyaç kredisi çeken vatandaş ise her ay bankaya 188 TL ödeme yapacak ve toplamda 5640 TL ödemiş olacak.

3 bin TL kredi çıkan vatandaşlar ise 30 ay boyunca her ay 113 TL kredi taksit ödemesi yapacak. Toplam geri ödeme tutarı ise 3390 TL.

BAŞVURULAR SONA ERDİ

Kamu bankaları tarafından gçetiğimiz ay yapılan açıklamada, 4 'lü kredi destek paketi başvurularının başlaması ile birlikte temel ihtiyaç desteği kredisi başvurularının sona erdiğine yer verildi. 1 Haziran 2020 'den sonra temel ihtiyaç desteği kredisi başvurusu alınmadı.

HALA SONUÇ BEKLEYENLER VARDI: YENİ SONUÇLAR AÇIKLANDI

1 Nisan 'da başvuru yapan ama hala kredi başvuru sonucu bekleyen binlerce vatandaşa bugün mesajlar gelmeye başladı. Sonuçlar vatandaşlara cep telefonu mesajı ile iletiliyor. 

Geç açıklanan sonuçların bazılarının reddedildiği görüldü. Peki sizin sonucunuz ne oldu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

4'LÜ KREDİ PAKETİ

KONUT

Konut kredisinde  Detaylar için  TIKLAYIN

TAŞIT KREDİSİ

Taşıt kredisinde Detaylar için TIKLAYIN

ÇEYİZ KREDİSİ

Çeyiz , mobilya, ev eşyası Detaylar için  TIKLAYIN

TATİL KREDİSİ

Tatil kredisinde Detaylar için  TIKLAYIN